Suurella todennäköisyydellä tiimimme on tässä kuvassa

Muotoilijat ja suunnittelijat toimivat usein ryhmässä, osana tuotantotiimiä tms. Parhaimmillaan tiimityöskentelyllä saavutetaan monia etuja ja ideat jalostuvat paremmiksi lopputuotteiksi kuin yksin tekemällä – ryhmän menestyminen tarkoittaa menestymistä myös sen jäsenille. Tiimeille on tarjolla paljon toimintaohjeita ja neuvoja menestyksekkääseen toimimiseen. Pahimmillaan tiimi saattaa kuitenkin kaatua jo ryhmän muotoutumisvaiheessa. Opiskeluaika on hyvää aikaa omien ryhmätyötaitojen harjoittamiselle ja verkostoitumiselle.

Näin ohjaajan näkökulmasta, ryhmissä erityisen haastavaa on tuntunut olevan jäsenten yhteisten tapaamisaikojen järjestäminen. Projektin ja ryhmän jäsenten (sekä usein myös mukana olevan asiakkaan) aikataulujen yhteensovittaminen ei ole helppoa. Siksi minulta varmaan kysytäänkin usein onko opintojaksoillani deadlinen deadlinea? Ei ole. Suunnittelija on vastuussa tuotteesta, mutta myös monen muun ihmisen työaikataulusta ja välillisesti myös muiden tiimin jäsenten toimeentulosta. Jos tuotetta ollaan valmistamassa joulusesonkiin, on sen suunnittelun deadline usein jo keväällä. Suunnittelua ei voi siirtää syksymmälle sillä tuotteet eivät silloin ehdi tuotantoon ja myyntiin jouluksi. Tai ainakaan sen vuoden jouluksi. Ajanhallinta on siis erityisen tärkeää tuotannon alkulähteillä, jossa suunnittelijat ja muotoilijat työskentelevät.

Dont-Panic-Organize-Funny-Shark

Vedän vuosittain tiedekunnan ensimmäisten opintojaksojen joukossa Opiskeluteknologian juuri yliopistoon saapuneille fukseille. Yhtenä tavoitteenani on herätellä ajatuksia tuleviin ryhmätöihin liittyen; miten niissä voisi hyödyntää teknologiaa. Muutaman viime vuoden aikana esseevastauksista on kertynyt paljon erilaisia sovelluksia, joita opiskelijat ovat arvelleet voivansa käyttää ryhmätöiden tekemisen apuna. Olen tähän alle ryhmitellyt ja lajitellut niitä väljästi sillä useissa sovelluksissa on monia toimintoja. Sovelluksia on hirvittävä määrä, mutta tärkeintä on valita juuri omalle ryhmälle ja kulloiseenkin työhön sopivat työkalut.

Pilvipalvelut

Sosiaalinen media, pikaviestin- ja videoyhteyspalvelut

Valkotaulut, käsite- tai miellekartat 

Esitykset

Kyselyt

Projektinhallinnat

Aikajanat

Blogialustat

Verkkolehtialustat

Muita sovelluksia

Lisää aiheesta

 

Kaikkien näiden sovellusten jälkeen ei pidä unohtaa kuitenkaan henkilökohtaisia tapaamisia, post-it -lappuja ja käsintehtyjä luonnoksia! Luovia ryhmätyöhetkiä!

 

Kuvalähde:

Ask Ideas. Don´t panic organize funny shark. Published on November 12, 2015. https://www.askideas.com/dont-panic-organize-funny-shark/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s