Virtuaalivierailulle suunnittelukohteisiin

Opetin 3D-mallinnusta parin vuoden tauon jälkeen. Opintojakso oli päättymäisillään ja töiden esittelyyn olimme jo sopineet digitaalisen presentaation ja painetun julisteen. Tiesin, että Maxin uusiin ominaisuuksiin kuuluu mm. 3ds Max Interactive, joka mahdollistaa virtuaalivierailun mallinnuksessa. Mutta jäin miettimään, että eikö näitä kuviteltuihin kohteisiin tehtyjä tilasuunnitelmia nyt kuitenkin saataisi tarkasteltua VR-laseilla jotenkin näppärämmin…

Ja kyllä, vastaus oli Google Cardboard!

Kävin ostamassa Class Ohlsonilta virtuaalilastit ja kokeiltuani noin viittä eri appsia ja softaa, totesin käyttötarkoitukseen sopivimmaksi Momento360-palvelun. Renderöin tilasta 360-kuvan, latasin sen palveluun, sijoitin puhelimen VR-laseihin ja olin mallintamassani tilassa! Huippua!

Lähetin opiskelijoille ohjeet ja kolme heistä ehti lähettää lisätehtävänä pyytämäni kuvan. Klikkaa kuvaa, se avautuu kokonäytölle tai katseltavaksi virtuaalilaseilla:

JaniWathen2018
Jani Wathénin suunnitelma Itävaltalaiseen hotelliin: Hotel am Wolfgangsee, St. Gilgen.
EveliinaMuotkavaara2018
Eveliina Muotkavaaran Meren vierellä -sisustussuunnitelma hotelliin, joka sijaitsee Reykjavikissa, Islannissa
JenniMartikainen2018
Jenni Martikaisen suunnitelma aktiiviliikkujan hotellihuoneeseen Leville

Tavoitteeni opintojaksolla mallinnettavien tilojen saamisesta tarkasteluun virtuaalilaseilla onnistui! Ja tämä oli vieläpä suhteellisen vaivaton ja nopea juttu. Jatkossa mallinnuskursseillani tämä mahdollistaa mm. monipuolisemman tilan havainnoinnin jo suunnitteluvaiheessa ja antaa asiakasprojekteissa tilaajalle entistä realistisemman mahdollisuuden hahmottaa suunniteltua kohdetta.

Tämän kevään opintojakson työt ovat nähtävillä julistenäyttelyn muodossa taiteiden tiedekunnassa, sisustus- ja tekstiilimuotoilun käytävällä. Agoran puiset portaat johdattavat 3. kerroksen pieneen aulaan, jossa työt ovat esillä toukokuun loppuun asti. Mukana myös VR-lasit!

3Djulisteet2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s